107 ton kyckling dras tillbaka

Glasbitar i kycklingen ger Kronfågel kalla fötter.


Kronfågel återkallar 107 ton kyckling efter ett nytt glaslarm. Tre personer har nu hittat glas i sin kyckling. Det inträffade har polisanmälts. I fredags återkallade Kronfågel ett parti djupfryst kycklingbröstfilé sedan en person hittat glas i en filé.

På måndagen var det dags att återkalla tre partier till. Den här gången handlar det om två partier djupfryst kycklingbröstfilé och ett parti lårfilé. Det handlar om 107 ton kycklingprodukter eller 110 000 förpackningar som dras tillbaka.

–Det är konsumenter som hittat främmande föremål och varit i kontakt med oss, säger Jenny Fridh, informationschef vid Kronfågel, till TT.

Hon berättar att det till största delen handlar om mycket små glasbitar, men en person har hittat en mindre glasskärva. En av dem som hittat glas i sin kyckling har fått en skada på en tand.

Merparten av kycklingen som berörs kommer från Kronfågels anläggning Valla i Södermanland, men en del kommer från en anläggning i Kristianstad.

Det råder totalt glasförbud i Kronfågels produktionsmiljö. Företaget har polisanmält det inträffade till länskriminalpolisen i Södermanland.

– Konsumentens säkerhet är nummer ett för oss. Hela fokus ligger på att inte fler ska drabbas av det här och på att vi ska finna källan och åtgärda problemet, säger Jenny Fridh och fortsätter:

– Det börjar bli mycket obehagligt för alla inblandade. Vi tycker att det är så allvarligt att polisen ska få utreda det här.

Jenny Fridh säger att företaget inte tagit emot några hot.

Partierna som dras tillbaka och som har sålts över hela landet är:

  • Kycklingbröstfilé, mörad djupfryst, enkilos-förpackning, bäst före 9 november 2009
  • Kycklingbröstfilé, mörad djupfryst, enkilos-förpackning, bäst före 16 november 2009
  • Kycklingbröstfilé, mörad djupfryst, enkilos-förpackning, bäst före 23 november 2009
  • Kycklinglårfilé djupfryst, 700 gram förpackning, bäst före 15 januari 2010.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!