Kronfågel drar in ALL fryst kyckling

Kronfågel återkallar resterande djupfrysta kycklingar sedan fyra nya glaslarm rapporterats. Nu har företaget dragit tillbaka all djupfryst kyckling under varumärket Kronfågel.


Nu har företaget dragit tillbaka all djupfryst kyckling under varumärket Kronfågel, uppger företaget i ett pressmeddelande. De nya glasbitarna har hittats i Tvååker, Sjöbo, Boden och Skoghall. Två av fallen gäller djupfryst hel fågel och två andra kycklingklubbor.

Kronfågel kan inte säga om glasfynden kommer från den egna produktionen eller om de av misstag hamnat i varorna hos butik eller hos konsument. Kronfågel återkallar partierna för att inte riskera konsumenternas säkerhet.

"Vi är oerhört oroliga för att någon ska komma till skada. Det inträffade är djupt olyckligt för våra konsumenter och kunder, Kronfågels medarbetare, våra uppfödare och hela branschen", säger Jan Henriksen, vd på Lantmännen Kronfågel, i pressmeddelandet.

Enligt Henriksen lägger företaget ned alla resurser för att utreda vad som hänt.

"Med vårt kraftiga återtagande får vi tid med att gå till botten med problemet utan att oroa oss över att det finns glas i mer djupfryst kyckling", fortsätter Jan Henriksen.

De nya klagomålen kommer att utredas av polisen i det distrikt där glasbitarna hittats. Det är möjligt att de olika fallen senare kommer att utredas av en och samma polismyndighet.

– Vi utreder för närvarande inte de nya fallen, säger Lars Franzell, informatör vid Sörmlandspolisen, till TT.

Enligt honom vet polisen fortfarande inte hur glasbitarna hamnat i kycklingförpackningarna.

– Vi har heller inga konkreta misstankar mot någon speciell person, säger han.

Inom polisen utesluter man inte att personerna bakom de nya fallen inspirerats av de senaste dagarnas uppståndelse och menar att fallen inte behöver ha något samband med varandra. I går sade polisen att den inlett förundersökning om misstanke om grov skadegörelse. Flera tips har kommit in till polisen. Totalt har nu tolv personer på olika orter i landet hittat glasbitar i kyckling från Kronfågel.

Om ett livsmedelsföretag utsätts för sabotage, vilket polisen tror i det här fallet, som hotar att skada många människor räknas det som systemhotande brottslighet. Då kopplas ofta Säpo in.

Följande produkter återkallas av Kronfågel:

Kronkyckling fryst

Partyvingar, 1 500 g

Kyckling innerfilé 700 g

Kycklingfilé, 1 kg och 2 kg

Chicky Pack, kycklingfilé

Kyckling lårfilé

Kycklingvingar

Kycklinglår

Kycklingben

Kycklingklubba

Kycklinglever

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!