Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hotell för otrygga pensionärer

- 07/04/2009, 10:47 -

Om en vecka öppnar Mathildenborgs trygghetshotell.

LIMHAMN. Under nästa vecka kommer ett hotell för äldre människor som ibland känner sig otrygga. Mathildenborgs hotell är öppet för alla som vill ha någon att prata med.

–Ett hotell för den äldre som bor hemma i eget, men som från och till känner sig isolerad och otrygg, säger projektledaren och äldrepedagogen Paula Kanerup till Skånskan.

På hotellet kan man delta i olika fysiska och intellektuella aktiviteter tillsammans med andra gäster. Det enda kravet är att du är minst 80 år gammal. I receptionen finns en sjuksköterska som har tid att prata med alla som ringer. Tanken är att hotellet ska bli en plats dit man kan åka när man inte vet vart man ska ta vägen.

– Jo, hit. Som när maken eller makan gått bort, begravningen är skedd och parten som ska fortsätta i livet sitter i ensam med sin sorg. Vi bejakar det till fullo, säger Kjell Roslind ordförande i Limhamn/Bunkeflos PRO-avdelning, enligt Skånskan.

Skrivet av: