Polismannen fälld för sexbrott mot syskon

Men domen blev ynka ett och ett halvt år.


I dag dömde Falu tingsrätt den 30-årige polismannen från Västerås till ett och ett halvt års fängelse.

Som Nyheter24 tidigare skrivit var mannen åtalad för att sexuellt ha utnyttjat två syskon. Men även för att ha laddat ner över hundra barnporrfilmer, varav två bedöms som grova, till sin dator. Vid åtalet erkände mannen barnpornografibrottet, men nekade till sexbrotten som ska ha skett i Västerås och Ludvika vid ett stort antal tillfällen sedan 2001 fram tills 2006.

I dag fälldes han på samtliga åtalspunkter. Förutom fängelsedomen ska polisen också betala skadestånd till syskonen på vardera 130 000 kronor.

Eftersom det bara är syskonens uppgifter som domen bygger på uppger polisen advokat, Hans Östberg, att domen kommer att överklagas.

–Det finns bara syskonens uppgifter om vad som hänt. Det står ord emot ord och det tycker jag inte håller för en fällande dom, säger Östberg.

–Att rätten skriver i sin dom att det inte finns något egentligt motiv för syskonen att ljuga är inte tillräckligt för att fälla min klient, säger advokat Östberg till Dalarnas Tidningar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tågbolag pausar all trafik i Sverige

För första gången på flera år: Svenska onlineköp ökar

Det har varit en tuff period för svenska konsumenter. Men nu ökar köpviljan för första gången sedan 2021. I alla fall på nätet, där branschorganisationen Svensk Handel visar på stigande försäljningssiffror online.

Sverige skickar styrka till Röda havet

Försvarsmakten kommer att skicka en styrka på upp till 25 personer till Röda havet, efter ett regeringsbeslut i dag, uppger Aftonbladet.

Polisen rapporterar om misshandel, Malmö

"Man gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Tände eld på Ica-butiken: Våld mot personal ökar

I dagarna åtalades en kvinna för att, beväpnad med hårspray och tändare, ha satt eld på en Ica-butik full av kunder och personal. Händelsen fångades på film. Våldet har ökat butiksbiträden, rapporterar Svensk Handel.

Livstids fängelse för Jönköpingsmord

Mannen och kvinnan hade träffats av en slump och därefter setts några gånger.