Coop-butiken låter elever gå in tre åt gången när de ska handla
På Coop-butiken i Björkhagen i Stockholm får elever bara gå in tre i taget - Foto: Privat/TT

Coop-butikens nya regler för skoleleverna ska stoppa kaoset

På Coop-butiken i Björkhagen i Stockholm så får elever gå in tre i taget om de ska handla mellan vissa tider. Men hur kommer det skötas och varför har man egentligen den regeln?


Det var inte länge sedan som den första Coop-butiken i landet valde att bli helt kontantfri. Butiken i Norrliden i Kalmar har under de senaste åren utsatts för flera rån, och det har kostat företaget stora summor pengar och det är även något som tär på personalen.

Här kan du läsa mer om det

Men om du bor i till exempel Björkhagen i Stockholm så kanske du har lagt märke till en skylt på Coop-butiken den senaste veckan? Det är nämligen så att butiken har något som heter "tre elever i taget", vilket är precis vad det låter som. Elever som ska handla mellan 10.30 och 13.00 får gå in i butiken tre åt gången.

Elever som inte ska handla får vänta utanför butiken medan deras kompisar handlar. Anledningen till det är för att mellan just de klockslagen är det väldigt många elever som har lunch samtidigt och det blir mycket folk i butiken och det gör det svårt för personalen att hjälpa alla kunder. 

På Coop i Björkhagen får elever handla tre i taget. Bildkälla: Shutterstock

När Nyheter24 pratar med Tobias Rydergren, som är presschef på Coop, så berättar han att "tre elever i taget" har testats i en vecka och än så länge har det inte kommit in några klagomål, varken från kunder eller elever. 

– Det ligger två skolor i närheten och just på lunchrasten så kommer det väldigt många elever samtidigt vilket har gjort det svårt för personalen i butiken att ta hand om och hjälpa alla. För att lösa det här så pratade butiken med skolan och kom fram till att elever får komma in tre i taget under just dessa timmar. 

Coop i Björkhagen. Bildkälla: Privat

Under veckan man har provat det så har det gått bra och inga klagomål har kommit in enligt butikschefen. Det ska även finnas ett liknande system på en annan Coop-butik där man har kört så i flera år. 

– På sockenplan har man kört på det i nästan tio år och det har fungerat bra. Man hoppas nu att det sköts och skolan har informerat elever och även föräldrar. Men eleverna är så klart lika välkomna som alla andra att handla i butiken, men med "tre elever i taget" blir det lättare för personalen, säger Rydergren till Nyheter24. 

Hur länge det kommer att vara så vet man inte, man testar det nu och ser hur det fungerar. 

Bildkälla: TT

Tidigare har Nyheter24 skrivit om att ett Ica Supermarket har portat högstadieelever till följd av ett längre problem med snatterier. Här kan du läsa mer om det.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bor du i Stockholm?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Folkhälsomyndigheten varnar alla äldre: "Kan i värsta fall leda till döden"

Zimbabwe benådar över 4 000 fångar

Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa har benådat över 4 000 fångar som en del av firandet att landet har varit självständigt i 44 år.

Vingåker: Polisen rapporterar om brand

"Brand i en restaurang.", skriver polisen på sin hemsida.

Bombskyddet kallat – ska undersöka blomsterlåda

Polisens bombtekniker är på väg för att undersöka ett misstänkt farligt föremål i Uddevalla, uppger polisen.

Osby: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Rv15/lv119. En personbil har kört av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Kennedy väljer Biden före Kennedy

Joe Biden utmanas inte bara av republikanerna i höstens amerikanska presidentval – han tampas även mot Robert F Kennedy Jr, som ställer upp som oberoende kandidat.