Kille som solar/människor som badar
Juni, juli och augusti väntas bli varmare och torrare än normalt. - Foto: Anders Wiklund/Jessica Gow/TT/montage

Värmeprognosen: Det blir en ovanligt varm och torr sommar

Värmen i maj slog rekord efter rekord och det är den varmaste majmånaden vi upplevt på mycket länge i Sverige. Nu ser det alltså ut som att värmen är här för att stanna hela sommaren.


Högtrycket som legat över Sverige har gjort att maj blivit en riktig rekordmånad vad gäller temperaturer och sol. Varför det varit så varmt kan du läsa mer om här.

Här kan du läsa om hur mycket vatten du borde dricka i värmen

I helgen sjönk inte temperaturen under 20 grader på hela dygnet på Västkusten och det väderfenomenet kallas tropisk natt. De närmaste dagarna blir det dock lite svalare, läs mer om det här

Nu kommer flera olika långtidsprognoser som säger att juni, juli och augusti kommer att vara varmare och torrare än normalt. 

Väderinstitutet Storm har en fyraveckorsprognos där de ser att juni blir lite varmare än normalt i södra Sverige, men i norr blir det mer normala temperaturer.

Även SVT-meteorologen Nitzan Cohen säger att sommaren kommer ha mer högtrycksbetonat väder, men han är försiktig med att slå fast att det blir en solig sommar, skriver Expressen

Också det danska metrologiska institutet DMI som lägger ut långtidsprognoser säger att det blir fler högtryck de närmsta tre månaderna och att regnväder har svårt att pressa sig in. Enligt dem blir juli och augusti varmare, torrare och soligare än normalt, skriver Expressen.

De varmare temperaturerna gäller främst södra Sverige medan det i norr väntas blir emr normala temperaturer för årstiden. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du ledigt i sommar?
Tack för din röst!