Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Villapriser upp – bostadsrätter ner

- 10/10/2008, 09:04 -

Nya siffror från Mäklarstatistik visar att priserna på bostadsrätter faller medan villapriserna går upp.

Priserna svenska villor steg något under de senaste tre månaderna medan priserna på bostadsrätter fortsätter att falla. Det är nya siffror från Mäklarstatistik som visar på prisförändringarna.

Räknat på hela landet har borättspriserna gått ner med 5 procent medan villapriserna har stigit med 2 procent. Beräkningarna är gjorda under samma tid och jämförs med tremånadersperioden april-juni. Prognosen för villapriserna pekar mot stillastående priser framöver.

I Storstockholm har villapriserna stigit med 1 procent från juli till september, i Göteborgsområdet har de stigit med 2 procent och i Stormalmö har de stått stilla.

I centrala Stockholm föll priserna på bostadsrätter med 6 procent den senaste tremånadersperioden, i centrala Göteborg med 4 procent och i centrala Malmö med 1 procent.

Mäklarstatistik är ett samarbetsprojekt mellan Fastighetsbyrån, Svensk Fastighetsförmedling och Mäklarsamfundet som skapat en gemensam databas för villa- och bostadsrättsförsäljningar, rapporterar Sveriges Radio.

Skrivet av: