Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fortsätter med lyxkonsumtionen

Nyheter | 09/10/2008 11:30

Sveriges miljonärer inte rädda för krisen.

Enligt en ny undersökning gjord av miljonärstidningen Connoisseur räds inte de svenska miljonärerna för den rådande finanskrisen, tvärtom. Ett tydligt exempel är att nästan inga av de 575 tillfrågade miljonärerna har några planer på att ändra sin lyxkonsumtion. Snarare så väljer en större del av de som ändrar sin konsumtion att istället öka den.

De svenska miljonärerna har inga planer på att hålla igen på inköp av klockor och smycken heller. 79 % av dem fortsätter handla i samma utsträckning som vanligt och 76% kommer att köpa lika mycket kläder det närmaste året som de gör idag.

När det gäller konsumtionen inom hemelektronik är det lika många (13 %) som kommer att konsumera mer än de gör idag, som kommer att minska köpen marginellt.

Restaurangbesöken kommer inte heller att minska i omfång, lyxkrogarna kan därmed pusta ut.

Vad gäller investeringar kommer inte miljonärerna att ändra sitt beteende nämnvärt men i större mån är de mer villiga att investera i den nordiska marknaden.

Skrivet av: