Jenny Beltran: Vi fortsätter kampen

Tito är häktad och Beltrans fru Jenny höll ensam i presskonferensen i Göteborg på fredagen.


Tito Beltran fälls av hovrätten i Göteborg för båda de sexbrott som han åtalats för. Straffet blir fängelse i två och ett halvt år, enligt domen.

– Vi kommer inte att vara tysta, säger hustrun Jenny Beltran.

Eftersom det finns risk för att Tito Beltran flyr utomlands beslutar hovrätten att häkta honom. Han greps på vägen till en presskonferens han skulle hålla strax efter klockan 12, berättar hans rådgivare Bo Gustafsson för TT.

Med Tito Beltran förd till häktet var de hans hustru Jenny som höll den utlovade presskonferensen. Hon berättade så här om makens reaktion när deras bil blev stoppad av två civila polisbilar på väg till presskonferensen:

– Han tog det lugnt och sansat, men han var ju beredd på att det kunde ske, sade Jenny Beltran.

Hon beskrev det ändå som att Tito Beltran var i något av ett chocktillstånd.

– Man känner sig maktlös. Vi trodde att vi bodde i en rättsstat, men så är det uppenbarligen inte.

Tito Beltran har hela tiden bedyrat sin oskuld och säger genom sin maka att de kommer att fortsätta att kämpa för rättvisa.

Beltran besökte strax innan han greps det chilenska konsulatet i Göteborg. Beltran är både chilensk och svensk medborgare och ville ha hjälp med att föra sitt fall vidare till Europadomstolen.

Den våldtagna kvinnans målsägarbiträde, advokat Thomas Bodström, anser att hon nu fått total upprättelse genom de fällande domarna mot Tito Beltran i såväl tingsrätt som hovrätt.

– Min klient är lättad, efter den påfrestande situation hon gått igenom. Det har varit väldigt viktigt för henne att bli trodd, säger Bodström till TT.

Kammaråklagare Ingela Svensson, som drivit målet om övergrepp på den andra flickan, är nöjd med att hovrätten fällde Tito Beltran även för detta. Beltran hade tidigare friats av Varbergs tingsrätt.

– Den här domen måste vara en stor lättnad för flickan och hennes familj, säger Ingela Svensson till TT.

Men Tito Beltran är upprörd över beslutet. Det sade han per telefon till TT:s reporter på väg till den tilltänkta presskonferensen.

– Utslaget är ett skämt, och det kommer jag verkligen att visa.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Tito isolerad