Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ingen prövning för Beltrans dom

Nyheter | 04/12/2008 17:26

Tito Beltrans dom kommer inte att prövas.

Riksåklagaren avstyrker Högsta Domstolen från att göra en prövning av Tito Beltrans dom.

Beltrans argumentation tar sikte främst på bevisvärderingen i delar av målet som rör sexualbrotten. Det är i första hand metoderna som hovrätten använt sig av som Beltran kritiserar. Han har också kritiserat den tekniska kvalitén av inspelade videoförhör och menar att hovrätten gett uttryck för lågt ställda krav gällande möjligheten till kvalitativ bevisprövning.

Men hovrätten hävdar att det har varit möjligt att iaktta kroppshållning och ansiktsuttryck under videoförhören med vittnen, vilket gjort dem pålitliga.

Riksåklagaren finner inga skäl till att den sexdömde operasångaren ska få pröva sin dom.

Beltran dömdes till två och ett halv års fängelse för våldtäkt och sexuellt utnyttjande av minderårig, samt övergrepp i rättssak.

Fallet har varit ett av de mest uppmärksammade och skapade stort mediauppbåd genom hela rättegången. Många stjärnor kallades som vittnen, bland annat Carola Hägglund och Robert Wells.

Skrivet av: