Fängelse i åtta år för mordförsök

30-åringen skrev om hur han mördade en kvinna i en källare. Det blev verklighet.


30-åringen skrev om hur han tog sig in i genom en källare och mördade en kvinna. Sedan försökte han göra det i verkligheten i Nybro i Småland. På fredagen dömdes mannen till åtta års fängelse för försök till mord och hemfridsbrott, skriver lokala medier på nätet.

I berättelsen som polisen fann i mannens dator redogör han för hur en man går från hus till hus och känner på dörrar och hur han hittar en sovande flicka som han våldtar och sedan dödar.

I verkligheten tog sig mannen i januari i år in i ett hus i Nybro och tog strypgrepp på en kvinna. 30-åringen avbröts dock av kvinnans man. 30-åringen säger sig inte minnas någonting.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

1 timme sedan
Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.