Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Svensk fast i fängelse i Jemen

Nyheter | 17/09/2008 06:21

En 26-årig svensk medborgare sitter sedan nio månader i fängelse i Jemen. Hans familj i Göteborg vet inte vad mannen är anklagad för och detsamma gäller svenska myndigheter. (TT)

En 26-årig svensk medborgare sitter sedan nio månader i fängelse i Jemen. Hans familj i Göteborg vet inte vad mannen är anklagad för och detsamma gäller svenska myndigheter, uppger Göteborgs-Posten.

Utrikesdepartementet (UD) har krävt en tidsplan av myndigheterna i Jemen för den juridiska behandlingen av svensken, men ingenting har hänt. Inte heller har man fått besked om anklagelserna.

Sverige har ingen egen beskickning i Jemen utan representationen sker via Nederländernas ambassad i Sana, Jemens huvudstad.

Svensken har såvitt UD vet inte fått någon försvarsadvokat och hans familjs kontakter med honom har varit sparsamma. Samtalen från honom upphörde i somras, men för två veckor sedan ringde han till sin mamma. Det var den första kontakten på flera månader. Han sade då inget om varför han satts i fängelse.

Skrivet av: