Svensk fast i fängelse i Jemen

En 26-årig svensk medborgare sitter sedan nio månader i fängelse i Jemen. Hans familj i Göteborg vet inte vad mannen är anklagad för och detsamma gäller svenska myndigheter. (TT)


En 26-årig svensk medborgare sitter sedan nio månader i fängelse i Jemen. Hans familj i Göteborg vet inte vad mannen är anklagad för och detsamma gäller svenska myndigheter, uppger Göteborgs-Posten.

Utrikesdepartementet (UD) har krävt en tidsplan av myndigheterna i Jemen för den juridiska behandlingen av svensken, men ingenting har hänt. Inte heller har man fått besked om anklagelserna.

Sverige har ingen egen beskickning i Jemen utan representationen sker via Nederländernas ambassad i Sana, Jemens huvudstad.

Svensken har såvitt UD vet inte fått någon försvarsadvokat och hans familjs kontakter med honom har varit sparsamma. Samtalen från honom upphörde i somras, men för två veckor sedan ringde han till sin mamma. Det var den första kontakten på flera månader. Han sade då inget om varför han satts i fängelse.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Polisen i Örebro rapporterar om brand

"Det ryker från en fläkt på taket till ett flerfamiljshus på väster i Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Förberedde kokainsmuggling – hamnanställd döms

En man som varit anställd i Helsingborgs hamn i närmare 30 år döms, tillsammans med en 49-årig man, till två års fängelse vardera för bland annat förberedelse till synnerligen grov narkotikasmuggling.

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter. Han fälls för 14 fall av bedrägeri mot sina klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?

Lessebo: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.