Svensk fast i fängelse i Jemen

En 26-årig svensk medborgare sitter sedan nio månader i fängelse i Jemen. Hans familj i Göteborg vet inte vad mannen är anklagad för och detsamma gäller svenska myndigheter. (TT)


En 26-årig svensk medborgare sitter sedan nio månader i fängelse i Jemen. Hans familj i Göteborg vet inte vad mannen är anklagad för och detsamma gäller svenska myndigheter, uppger Göteborgs-Posten.

Utrikesdepartementet (UD) har krävt en tidsplan av myndigheterna i Jemen för den juridiska behandlingen av svensken, men ingenting har hänt. Inte heller har man fått besked om anklagelserna.

Sverige har ingen egen beskickning i Jemen utan representationen sker via Nederländernas ambassad i Sana, Jemens huvudstad.

Svensken har såvitt UD vet inte fått någon försvarsadvokat och hans familjs kontakter med honom har varit sparsamma. Samtalen från honom upphörde i somras, men för två veckor sedan ringde han till sin mamma. Det var den första kontakten på flera månader. Han sade då inget om varför han satts i fängelse.

Skrivet av:

Senaste nytt

Flera döda i fabriksbrand i Taiwan

Raset på E6: "Det som rör sig är leran"

Lera i jorden gör att skred förr eller senare inträffar, enligt experten Johan Kleman. Det här kommer inte som en blixt från klar himmel, säger han om raset på E6 i Stenungsund.

Ingen gripen efter dubbelmordet i Sandviken

Fortfarande har ingen gripits efter krogskjutningen i centrala Sandviken på torsdagskvällen, där en man i 20-årsåldern och en man i 70-årsåldern miste livet. Ytterligare två personer, en kvinna i 20-årsåldern och en man i 45-årsåldern, skadades i skottlossningen.

Gängledare hann fly innan fängelse stormades

1 timme sedan
Venezuela uppgav i veckan att man tagit "full kontroll" över fängelset Tocorón som under lång tid styrts av det ökända kriminella gänget Tren de Aragua.

EU-topp: Obalanserad handel med Kina

1 timme sedan
EU:s handelskommissionär Valdis Dombrovskis anser att unionens handelsrelation till Kina är "väldigt obalanserad".

Billström om Sverigebilden: "Ingen quickfix"

1 timme sedan
Den svenska regeringen har bedrivit "intensiv diplomati" gentemot muslimska länder under FN:s generalförsamling i New York Målet: att försöka "reparera" Sverigebilden efter koranbränningarna. Men något möte med Turkiet, det främsta hindret för ett ja till svenskt inträde i Nato, blev det inte.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.