Sabuni hemligt avlyssnad

Jämställdhetsministern: Jag är trött på justitiedepartementets översitteri.


Nyamko Sabunis pressekreterare Yoav Bartal råkade svara på sin mobil - av misstag. På grund av denna fadäs kunde bloggen Muslimska Friskolan lyssna på ett känsligt samtal om medier och asylpolitik mellan integrations- och jämställdhetsministern och en sakkunnig.

I dag avslöjar Muslimska Friskolan vad som berättades på departementet den 7 april i år.

Bland annat bestämmer Sabuni och den sakkunniga att inte diskutera högt vad de anser om Stockholmsprogrammets asylpolitik. Detta eftersom "Justitiedepartementet [...] alltid vill bestämma över dem (integrations- och jämställdhetsdepartementet)", samt att de alltid "tjafsar".

De talar sedan om vilka kvalitéer en bra ledarskribent ska ha, eftersom de enligt Muslimska Friskolan söker en medarbetare. Avslutningsvis tar Sabuni helt apropå upp en artikel om Kate Winslet som hon tycker är löjlig eftersom den kopplar ihop skådespelerskan med aneroxia, skriver Muslimska Friskolan.

Bara "syskongnabb"

Till Politikerbloggen säger Yoav Bartal att avlyssningen har ägt rum och att man som läsare fått en "väldigt fragmentarisk bild" av diskussionen. Men att de inte har några problem med justitiedepartementet.

– Se det som syskongnabb. Ibland är vi oense, men vi har en jättebra kontakt med de andra partierna, säger Yoav Bartal.

Det framkom också under det avlyssnade samtalet att Sabuni tyckte att partisekreterare Per Schlingmann (m) har för stort politiskt inflytande. Men denna fråga vill inte Yoav Bartal kommentera eftersom det var en "intern diskusion".

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.