Lördag 24 Jul
Stockholm

Många tips om försvunnet spädbarn

Västerortspolisen har fått in många tips om det döda spädbarn som försvann.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Västerortspolisen har fått in en hel del tips om det döda spädbarn som var försvunnet när föräldrarna ville se det inför begravningen.

– Flera av tipsen är intressanta, vilket betyder att de går att jobba vidare med, säger kriminalkommissarie Magnus Sallrot till TT.

En förundersökning om brott mot griftefrid har inletts och polisen kommer den närmaste tiden att hålla en mängd förhör. Man är i färd med att kartlägga vilka som har tillgång till det bisättningsrum vid Bromma kyrka där kroppen förvarades. Soptunnorna i närområdet har genomsökts och man har tagit en container i beslag.

– Även om det här formellt sett inte är något grovt brott så är det ju grovt rent emotionellt och därför lägger vi ned mycket kraft på det, säger Sallrot.

Att den döda kroppen fanns i kistan när den placerades i bisättningsrummet finns det fyra vittnen som har intygat, tre från begravningsbyrån och ett från Karolinska universitetssjukhuset. Hur kistan var försluten vill Sallrot inte berätta.

Barnet, som var föräldraparets andre son, föddes för tidigt och klarade inte livet. Den 7 april fördes han till Bromma kyrka i västra Stockholm där familjen bor. När föräldrarna i måndags ville se sin son en sista gång inför begravningen var kroppen borta.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela