Många tips om försvunnet spädbarn

Västerortspolisen har fått in många tips om det döda spädbarn som försvann.


Västerortspolisen har fått in en hel del tips om det döda spädbarn som var försvunnet när föräldrarna ville se det inför begravningen.

– Flera av tipsen är intressanta, vilket betyder att de går att jobba vidare med, säger kriminalkommissarie Magnus Sallrot till TT.

En förundersökning om brott mot griftefrid har inletts och polisen kommer den närmaste tiden att hålla en mängd förhör. Man är i färd med att kartlägga vilka som har tillgång till det bisättningsrum vid Bromma kyrka där kroppen förvarades. Soptunnorna i närområdet har genomsökts och man har tagit en container i beslag.

– Även om det här formellt sett inte är något grovt brott så är det ju grovt rent emotionellt och därför lägger vi ned mycket kraft på det, säger Sallrot.

Att den döda kroppen fanns i kistan när den placerades i bisättningsrummet finns det fyra vittnen som har intygat, tre från begravningsbyrån och ett från Karolinska universitetssjukhuset. Hur kistan var försluten vill Sallrot inte berätta.

Barnet, som var föräldraparets andre son, föddes för tidigt och klarade inte livet. Den 7 april fördes han till Bromma kyrka i västra Stockholm där familjen bor. När föräldrarna i måndags ville se sin son en sista gång inför begravningen var kroppen borta.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.