Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kidnappades för giftermål

- 17/04/2009, 06:35 -

Polis tror att kvinnan rövades bort mot sin vilja för att bli gift.

MALMÖ. Polis har inlett ett stort sökande mot en 21-årig kvinna som varit försvunnen sedan i slutet av mars. Nu misstänker man att kvinnan kidnappats och förts utomlands för giftermål.

21-åringen hade nämligen en kusin som i flera år försökt gifta sig med henne. Men han tänkte inte ge upp sina försök, trots att hon vägrade. Mannen gjorde ett nytt försök i slutet av mars och sedan dess har inget sett till henne i Sverige.

I hennes bostad finns alla hennes tillhörigheter kvar, bland annat pengar och pass. Kusinen har nu häktads i sin frånvaro, misstänkt för människorov. Detta då han befann sig i Malmö vid tiden för försvinnandet.

Den tyska polisen har ännu inte gripit mannen, trots misstankarna om människorov. 21-åringen sade då i förhör med polisen att hon inte var där mot sin vilja. Polis tror dock att hon tvingats ljuga.

– Som svensk åklagare har jag inga befogenheter där. Just nu hänger allt på den tyska polisen, säger kammaråklagare Lena Körner till Sydsvenskan.

Skrivet av: