Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jonas Birgersson förbannad på Sverige

Nyheter | 24/04/2009 17:21

Bredbandsjesus proteströstar i Europaparlamentsvalet efter Pirate Bay-domen.

Sedan IT-bubblan sprack har branschgurun Jonas Birgersson fört en mediemässigt lugn tillvaro med Labs 2. "Bredbandsjesus", som han kallades under pionjärernas glansdagar, kommenterar för första gången domen mot grundarna av fildelningssajten The Pirate Bay.

– Man kan inte ta lagliga beslut som gör en majoritet av medborgarna kriminella. Det är dags att inse att vi måste komma ikapp tekniken. En stor del av svenska folket vill uppenbarligen inte köpa skivor längre utan ladda ned musik och därför måste vi hitta nya vägar att bemöta utvecklingen, säger Jonas Birgersson till Veckans Affärer.

Han är förbannad efter domen, som han menar hotar demokratin. Tidigare var Sverige frifräsarlandet för teknikerna, nu börjar den bilden att bli allt mer ifrågasatt.

– Det är en skam att vi monterar ned den svenska integriteten och våra rättigheter för att fem bolagsjättar vill fortsätta att tjäna pengar. Om artister vill få en bra lön borde ju internet vara det bästa som finns. De kan sälja sina produkter billigare och tjäna mer pengar genom att kapa onödiga mellanhänder. Och det är ju så kunderna vill ha det, säger Birgersson till Veckans Affärer.

Skrivet av: