Annie Lööf (C) svarar på fyra Google-frågor om sig själv i "24 Frågor".
Annie Lööf (C) svarar på fyra Google-frågor om sig själv i "24 Frågor". - Foto: Patrick Semansky/AP/TT och Claudio Bresciani/TT

Annie Lööf svarar på svenskarnas Google-frågor: "Städat byggbaracker"

Valet 2022 närmar sig och Google-sökningarna relaterade till våra svenska partiledare skjuter i höjden. I Nyheter24:s podcast "24 Frågor" fick Centerpartiets partiledare Annie Lööf svara på fyra av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om henne.


Den 11 september är det val i Sverige och Google går nu varmt när det kommer till frågor om de svenska riksdagspartierna – och dess ledare.

I Nyheter24:s podcast "24 Frågor" fick Centerpartiets partiledare Annie Lööf svara på fyra av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om henne.

Läs här varför Annie Lööf tycker att du ska rösta på just Centerpartiet i valet 2022.

Vad säger Annie Lööf om köttkonsumtion?

– Den måste ner globalt sett. Det är ju viktigt utifrån ett klimatperspektiv, säger Annie Lööf och fortsätter:

– Men jag gillar ju kött och äter kött. När jag äter det så väljer jag klimatsmart hållbart kött som är närproducerat här i Sverige för här har vi världens mest klimatsmarta jordbruk. 

Vad har Annie Lööf jobbat med?

– Jag har jobbat med många olika saker, framförallt då extrajobb kan man säga. Jag har städat byggbaracker, jag har rensat ogräs i flera somrar, jag har jobbat i en herrklädesaffär i många år i Värnamo. Old Mac's, heter den. Jag har jobbat som assistent på en juristbyrå, säger Annie Lööf.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Har du någon favorit bland dem?

– Jo, men det är i herrklädesaffären. Där var jag ju i sex-sju år och jobbade över alla helger, somrar, ja, loven helt enkelt. Man fick följa med och handla in kläder på klädmässor. Man fick möjligheten att träffa människor. Det är ett väldigt socialt yrke och jag fick dressa upp killarna och männen i Värnamo, säger Lööf med ett skratt och fortsätter:

– Jag har faktiskt kvar en del kontakter. När man kommer hem så kommer de ihåg att jag hjälpt dem att köpa deras studentkostym eller deras bröllopskavaj och liknande. 

Vad tycker Annie Lööf om Sverigedemokraterna?

– Det är ett parti som sitter i Sveriges riksdag och de är ju inröstade demokratiskt eftersom de har det väljarstöd som de har. Däremot så är det ett parti som jag inte vill förhandla eller samarbeta med eftersom det är ett främlingsfientligt högernationalistiskt parti som bara den senaste tiden lagt uttalat rasistiska förslag. 

Vad tycker Annie Lööf om Erik Lundins låt "Annie Lööf"?

Erik Lundin släppte år 2015 låten "Annie Lööf". Foto: Jessica Gow/TT

– Jag tycker att det är väldigt kul att ha en sån här låt. Jag ser ju att det är väldigt många som dansar till den och går igång, men jag vet ju också att den inte är direkt skriven om mig, säger Annie Lööf och fortsätter:

– Men det har lett till att väldigt många unga killar och tjejer kommer fram och vill ta selfies. Inte bara för att jag är politiker, utan för att jag är med i den här låten. Så jag får ju tacka Erik för det. 

Här kan du lyssna på Annie Lööf i Nyheter24:s podcast "24 Frågor".

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bollebygd: Polisen rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Stationsvägen, Bollebygd centrum", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.