Märta Stenevi (MP) medverkade i Nyheter24:s "24 Frågor".
Märta Stenevi (MP) medverkade i Nyheter24:s "24 Frågor". - Foto: Hanna Franzén/TT och Anders Wiklund/TT

Märta Stenevi: Därför ska du rösta på Miljöpartiet i valet 2022

Varför ska man rösta på Miljöpartiet i valet 2022? Det svarar språkröret Märta Stenevi på i Nyheter24:s podcast "24 Frågor".


Inför riksdagsvalet den 11 september bjöd Nyheter24 in Märta Stenevi till podcasten "24 Frågor". Där fick MP-språkröret bland annat berätta om partiets förslag i fem sakfrågor. 

Här kan du läsa vad Märta Stenevi sade om svensk sjukvård, kriminalitet, skola, klimatförändringar och Sveriges invandrings- och integrationspolitik.

Varför rösta på Miljöpartiet i valet 2022?

Avslutningsvis fick Märta Stenevi chansen att tala till de svenska väljarna: varför ska man rösta på just Miljöpartiet i valet 2022?

– Vi är det parti som faktiskt orkar hålla i klimat- och miljöfrågorna och som också klarar av att gifta ihop dem med rättvisefrågor, säger Stenevi och pekar på hur Vänsterpartiet lagt fram ett förslag på en bensinsubvention.

– Det skulle innebära att vi lägger 30 miljarder på de som har råd att köra mycket bil, medan de som inte har råd inte får några av de pengarna. 

Foto: Henrik Montgomery/TT

Vidare menar MP-språkröret, som säger att "alla ska med" i den gröna omställningen, att partiet fyller en viktig maktpolitisk funktion i det stundande valet.

– Vi behövs för att vi inte ska få en blåbrun regering och det tror jag att väldigt många väljare som sympatiserar med samma frågor som vi ser som oerhört viktigt. Vi är en väldigt tydlig garant för att vi inte får en Kristersson-regering som går i ledband med Sverigedemokraterna. 

Här kan du lyssna på podcasten "24 Frågor" med Märta Stenevi.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!