Johan Nilsson/TT, Pontus Lundahl/TT och Skärmavbild/Instagram/janemanuels
Johan Nilsson/TT, Pontus Lundahl/TT och Skärmavbild/Instagram/janemanuels - Foto: Johan Nilsson/TT, Pontus Lundahl/TT och Skärmavbild/Instagram/janemanuels

Märta Stenevi om Jan Emanuels video: "Ansvarslöst"

I juni publicerade entreprenören Jan Emanuel en video på en inplastad docka med en lapp där det stod: "Jag ångrar att jag röstade på Miljöpartiet i förra valet".
– Jag tycker att det är djupt ansvarslöst, säger Märta Stenevi om videoklippet i "24 Frågor".


Det var i början av juni som entreprenören och den tidigare politikern Jan Emanuel publicerade en uppmärksammad video på Instagram.

I videoklippet syns en docka, inplastad i svarta sopsäckar, med en lapp där det står: "Jag ångrar att jag röstade på Miljöpartiet i förra valet".

Videon väckte starka reaktioner bland miljöpartister. 

”Det här är tredje Tiktoken på en vecka där jag som miljöpartist i princip blivit tillsagd att jag inte borde leva. Är det verkligen rimligt att som ung engagerad behöva utstå mer eller mindre riktade trakasserier varje dag, överallt?”, skrev bland annat Grön Ungdoms Michael Johansson, på Twitter.

Märta Stenevi: "Djupt ansvarslöst"

När Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi gästar Nyheter24:s "24 Frågor" kommer videoklippet på tal. 

– Jag blir lite trött och lite förbannad. Jag tycker att det som offentlig person, som Jan Emanuel ändå är och har varit under lång tid, är väldigt ansvarslöst. Därför jag ser och hör vad fritidspolitiker, helt vanliga människor som har helt vanliga jobb och helt vanliga familjer, utsätts för varje dag bara för att de har uppdrag i en kommun till exempel, säger Stenevi och fortsätter:

– När en person med den plattformen som Jan Emanuel har, använder den för den typen av förtäckta hot, då legitimerar det allt det som de utsätts för varje dag. Så jag tycker att det är djupt ansvarslöst och ganska problematiskt. 

Jan Emanuel: "Förstört så mycket"

Men Jan Emanuel själv håller inte med om kritiken, utan ifrågasätter i stället Miljöpartiets politik, som han kallar för "skamfull".

– Jag blir trött och förbannad på en politisk ledare vars parti har gjort det nästan omöjligt för vanligt folk på landbygden att kunna leva. Jag är trött och förbannad på en partiledare för ett parti som är grunden till den extremt oansvariga migrationspolitik som faktiskt, i mångt och mycket, ligger till grund för de problem som vi har i dag, säger han till Nyheter24.

Jan Emanuel menar på att Märta Stenevi, med sin kritik mot videoklippet, försöker förflytta fokus.

– Jag tycker att det är djupt problematiskt när en partiledare, som kanske inte är en offentlig person men ändå en partiledare, på ett så drastiskt sätt försöker förskjuta problembilden från en politik som misslyckats så djupt till ett skämt. Att man försöker få ett så uppenbart skämt att upplevas som ett hot eller ett problem, när det är ett sätt att rikta blickarna mot det parti som förstört så mycket för Sverige.

– Om lokalpolitiker eller miljöpartister, som de säger, får människors ilska riktad mot sig, då kan jag garantera att det är inte på grund av ett skämt, utan det är på grund av deras skämt till politik. 

Här kan du lyssna på podcasten "24 Frågor" med Märta Stenevi.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.