Nooshi Dadgostar (V) svarar på fyra Google-frågor om sig själv i "24 Frågor".
Nooshi Dadgostar (V) svarar på fyra Google-frågor om sig själv i "24 Frågor". - Foto: Patrick Semansky/AP/TT och Tim Aro/TT

Nooshi Dadgostar svarar på svenskarnas Google-frågor: "Gladlynt"

Valet 2022 närmar sig och Google-sökningarna om våra svenska partiledare går varma. I Nyheter24:s podcast "24 Frågor" fick Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar svara på fyra av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om henne.


Riksdagsvalet går av stapeln den 11 september. Därför är det många som just nu vänder sig till Google för att få svar på sina frågor om de olika riksdagspartiernas politik – och dess ledare.

I Nyheter24:s podcast "24 Frågor" fick Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar svara på fyra av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om henne.

Läs här varför Nooshi Dadgostar tycker att du ska rösta på just Vänsterpartiet i valet 2022.

Vad har Nooshi Dadgostar jobbat med?

– När jag bodde i Göteborg så jobbade jag på hemtjänsten länge. Det var ganska kul. Det var innan minutstyrningens tid, säger Nooshi Dadgostar och passar på att rikta kritik mot dagens system:

– Det är så hårt kontrollerat exakt hur många minuter man ska vara hos varje vårdtagare och det vet ju jag själv att det funkar inte, för det händer alltid något. Så det tycker jag har varit en viktig erfarenhet. Men sedan har jag jobbat på Ung vänsters förbundskansli också faktiskt och sedan har jag pluggat.

Hur bor Nooshi Dadgostar?

– Jag bor i en lägenhet i Stockholm. Jag har tak över huvudet, så alla kan känna sig trygga, säger Nooshi Dadgostar med ett skratt. 

Vem är Nooshi Dadgostar gift med?

– Nej, men vad trevligt att någon undrar det. Jag är faktiskt inte gift, utan jag har en sambo som heter Martin. En gladlynt kille, säger Nooshi Dadgostar.

Vem är Nooshi Dadgostar?

– Jag är väl en ganska avslappnad person, som gillar att ha roligt och att sitta på en uteservering. Går upp i varv i väldigt specifika situationer, typ fotbolls-EM som vi haft nu, så jag kan bli väldigt sportintresserad och fokusera mycket på sådant jag tycker är viktigt. Sedan fokuserar jag inte lika mycket om jag inte tycker att det är så viktigt, säger Nooshi Dadgostar.

– Jag kollar gärna gamla serier och käkar en bit mat med kompisar. 

Här kan du lyssna på podcasten "24 Frågor" med Nooshi Dadgostar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!