Nooshi Dadgostar (V) gästade Nyheter24:s podcast "24 Frågor".
Nooshi Dadgostar (V) gästade Nyheter24:s podcast "24 Frågor". - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT och Jonas Ekströmer/TT

Nooshi Dadgostar om fördomen: "En felaktighet"

När Nooshi Dadgostar gästar Nyheter24:s podcast "24 Frågor" berättar hon om den vanligaste fördomen hon möter om sig själv – och vänsterpartister överlag.
– Det är en felaktighet, säger hon.


Valrörelsen är i full gång och i samband med detta gästade Nooshi Dadgostar podcasten "24 Frågor". V-ledaren berättade då bland annat om några av de förslag partiet har inom fem sakpolitiska områden.

Här kan du läsa vad Nooshi Dadgostar sade om svensk sjukvård, kriminalitet, skola, klimatförändringar och Sveriges invandrings- och integrationspolitik.

Nooshi Dadgostar: "Är du inte vegetarian?!"

Under avsnittets gång får Nooshi Dadgostar också frågan om vilken som är den vanligaste fördomen hon möter om sig själv.

– Fördomen om mig och kanske om vänsterpartister är väl att vi är principfasta. Kanske till och med sådär oflexibla och nästan att man tycker att något är rätt och då ska det vara så. Men vi är ju också väldigt kompromissvilliga, vill jag tillägga, så det är en felaktighet, säger V-ledaren och berättar om ytterligare en fördom:

– Eller att vi tycker att det är viktigt att man ska leva på ett visst sätt till exempel. Det vet jag att många tror. "Va? Är du inte vegetarian?!" kan man få höra. Så det kanske är en fördom.

Här kan du lyssna på avsnittet av "24 Frågor" med Nooshi Dadgostar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!