Tisdag 28 Sep
Stockholm

Sverigedemokrat kallar araber parasiter

Sven Holst kan nu uteslutas ur Sverigedemokraterna.
1 av 9
Sven Holst kan nu uteslutas ur Sverigedemokraterna. Foto: Svedala kommun / Faksimil / SCANPIX
Kent Ekeroth.
2 av 9
Kent Ekeroth. Foto:
Erik Almqvist.
3 av 9
Erik Almqvist. Foto: SCANPIX
Järnrörsfilmen.
4 av 9
Järnrörsfilmen. Foto:
Lars Isovaara.
5 av 9
Lars Isovaara. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
6 av 9
undefined
7 av 9
undefined. Foto: Faksimil
undefined
8 av 9
undefined. Foto: Faksimil
undefined
9 av 9
undefined. Foto: Faksimil

Sven Holst i Svedala kan uteslutas ur Sverigedemokraterna. Han har skrivit att vissa folkslag har mord i blodet och kallat araber för "parasiter".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Senaste tidens skandaler

Sverigedemokraterna har tvingats rensa i de egna leden rejält sedan partiledaren Jimmie Åkessons "nolltolerans" infördes tidigare i år. Åtgärderna har dock skiljt sig åt. När det handlat om riksdagsmännen Erik Almqvist och Kent Ekeroths bråk på Kungsgatan har det inte varit tal om uteslutning. Deras kollega Lars Isovaara valde att självmant lämna politiken efter rasistattacken mot en vakt och lögnerna som följde.

När Nyheter24 rapporterade om Ekeröpolitikern Dennis Ek kom dock också beskedet att det inletts ett ärende hos medlemsutskottet.

SVEDALA. "Vad är det för heder araberna har egentligen, vad är dom så förbannat stolta över? Att bege sig till ett annat land som vårt t.ex. och inte följa den lag som gäller här och sen begå brott och leva som parasiter på socialbidrag! Usch!".

Så skrev Sven Holst, ersättare för Sverigedemokraterna i Svedala kommun, i en kommentar på ett inlägg på den rasistiska bloggen Avpixlat. Men bland de kommentarer som kopplats till Holsts Facebookkonto (där han använder sitt andranamn Håkan) finns en hel uppsjö av liknande formuleringar, rapporterar sajten Inte rasist, men. 

Nu kan Nyheter24 berätta att Holst riskerar att uteslutas.

– Detta är fullkomligt oacceptabla uttalanden och det är såklart anmärkningsvärt om de härrör från en företrädare i vårt parti. Så fort vi fick information om detta skickades informationen vidare till partiets medlemsutskottet som kommer att utreda det inträffade, säger SD:s presschef Martin Kinnunen till Nyheter24.

Det är medlemsutskottet som lägger fram en utredning om uteslutning för partistyrelsen att ta ställning till.

"Ligger i blodet hos vissa att döda"

Att kalla vissa folkgrupper parasiter och använda sig av närmast rasbiologiska reflektioner är inget ovanligt bland Holsts kommentarer.

"Ännu en brottbenägen parasit med arabiskt blod. Och såna skitar väller in i landet!", skriver han bland annat.

"Det ligger i blodet hos vissa folkslag, döda och inge respekt, tror dom, dom kan ta och dra ut ur vårt land, ociviliserade idioter!", kommenterar han under ett inlägg om slagsmål på Sahlgrenska sjukhuset.

Säger emot sig själv

När Nyheter24 når Holst vägrar han dock att svara på frågor.

– Jag har inte skrivit något, ropar han innan samtalet bryts.

För Inte rasist, men har dock Holst själv bekräftat att han skrivit flera av dem. Dessutom är mejlen som kopplas till kommentars- och Facebookkontot samma som den han angett hos Svedala kommun.

Till Expo Idag utvecklar dock Holst sina åsikter. Han tycker bland annat att man kan dela in människan i olika raser.

– Det är klart att det finns olika raser. Det är en lott man föds med. Vissa får en sämre lott än andra, det är deras lott så är det ju. Det måste man se, att vissa är väldigt hetlevrade, säger han.

Holst säger också att han kommer att lämna kommunfullmäktige.

Kommentera
Kopiera länk
Dela