Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Socialdemokraterna fortsätter nå nya bottenresultat

- 04/05/2015, 07:40
Stefan Löfven har lite problem just nu.
1 av 8

Stefan Löfven har lite problem just nu.

FREDRIK SANDBERG / TT

Jan Björklund.
2 av 8

Jan Björklund.

TT NYHETSBYRÅN

Göran Hägglund.
3 av 8

Göran Hägglund.

TT NYHETSBYRÅN

Anna Kinberg Batra.
4 av 8

Anna Kinberg Batra.

BERTIL ERICSON / TT

Åsa Romson.
5 av 8

Åsa Romson.

ANDERS WIKLUND / TT

Annie Lööf.
6 av 8

Annie Lööf.

TT NYHETSBYRÅN

Jonas Sjöstedt.
7 av 8

Jonas Sjöstedt.

Claudio Bresciani

Jimmie Åkesson.
8 av 8

Jimmie Åkesson.

tt bild

En ny sammanvägning från Novus visar på hur Socialdemokraterna fortsätter tappa.

Det har inte direkt sett så där jättebra ut för Socialdemokraterna i mätningarna den senaste tiden. Och om någon trodde att det skulle bli skillnad nu när Svensk väljaropinion, en sammanvägning av de största opinionsmätningarna som Novus gör för Ekot, släpps så har den personen fel.

Faktum är att stödet för partiet är nere på 27,5 procent, den lägsta siffran sedan Stefan Löfven valdes till partiordförande. Vilket sossarna skyller på.... borgarna.

– Vi har ärvt en väldigt hög arbetslöshet och sjunkande resultat i skolorna och vi har så klart stora förväntningar på regeringen från väljarna. De kommer vi att leva upp till när vår budget kommer på plats efter hösten, eftersom vi just nu styr på en borgerlig budget, säger partisekreteraren Carin Jämtin till Ekot.

Samtidigt fortsätter Sverigedemokraterna att stövla framåt och får i mätningen stöd från 14,7 procent – den högsta noteringen partiet fått i en sådan här mätning.

– Det är ju en ökad splittring i partisystemet. De två största partierna, Socialdemokraterna och Moderaterna, samlar med nöd en majoritet av väljarna tillsammans. Det är en ökad rörlighet bland väljarna som gör att man kan tänka sig att byta parti, säger Magnus Hagevi, statsvetare vid Linnéuniversitetet i Växjö till Ekot.

Har du förtroende för Löfven?