Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Annie Lööf till attack mot SD: "Verklighetsfrånvänd politik"

- 03/04/2017, 13:54 -
Annie Lööf är inget stort fan av Jimmie Åkesson.
1 av 4

Annie Lööf är inget stort fan av Jimmie Åkesson.

TT

Och nu går hon till ny attack.
2 av 4

Och nu går hon till ny attack.

TT

Att ha SD i regeringen är att spela "rysk roulette", säger Lööf.
3 av 4

Att ha SD i regeringen är att spela "rysk roulette", säger Lööf.

TT

Mikael Eriksson, SD.
4 av 4

Mikael Eriksson, SD.

Sverigedemokraterna / Jonathan Othen

Att släppa in SD i regering är att "spela rysk roulette med Sveriges framtid", menar Centerpartiets Annie Lööf.

Att Sverigedemokraterna och Centerpartiet inte direkt är bästisar är inte någon hemlighet. Nyligen gick SD-toppen Mattias Karlsson till hård attack efter att Centerpartiets Annie Lööf gjort klart att hon inte vill fälla regeringen med hjälp av SD.

Och stämningen har minsann inte tinat under våren. Idag gick Annie Lööf på nytt till attack, när hon intervjuades av Värnamo Nyheter.

– Det är ett rasistiskt… ett parti med rasistiska rötter, med en verklighetsfrånvänd politik, sa Annie Lööf till VN.

Centerledaren håller fast vid att hon inte är intresserad av samarbeta med Sverigedemokraterna oavsett hur stora de blir.

Lööf menar att partiernas skilda värdegrunder gör samarbete omöjligt. Hon menar till och med att det vore “att spela rysk roulette med Sveriges framtid” att släppa in SD i ett regeringssamarbete.

– Jag ser ingen poäng att samarbeta med ett parti som står på rasistisk grund, som delar upp människor efter hudfärg och härkomst och som har företrädare med en uppenbart rasistisk agenda, säger Lööf till VN.

Föga förvånande håller inte Sverigedemokraterna med om Annie Lööfs analys.

– Att Annie Lööf kallar oss för verklighetsfrånvända visar snarare på hennes egen brist på förankring i verkligheten. Medan vi ser det som händer i Sverige idag, med en otrygghet som breder ut sig, med en polarisering och segregation som sliter vårt land itu, driver Centerpartiet på för att åter liberalisera invandringspolitiken, säger Jimmie Åkessons politiska sekreterare Mikael Eriksson till Nyheter24.

Eriksson menar också att Annie Lööfs politik inte är realistisk.

– Vi får aldrig glömma bort att Annie Lööf är en partiledare som har uttryckt att hon inte säger nej till 30 miljoner invandrare, det är knappast realistisk politik, säger Eriksson till Nyheter24.

Nyligen avslöjades det att Centerpartiet inspirerats av just Sverigedemokraterna – läs mer om det här.

Håller du med Annie Lööf?