Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han har världens bästa minne

- 02/07/2009, 14:51 -

Ben Pridmores hjärna är bäst i världen på att lagra information.

– Jag går in i ett rum och glömmer vad jag ska göra där, öppnar kylskåpet och undrar vad jag letar efter.

Ben Pridmore är både bra och dålig på att minnas, för samtidigt som han kan komma ihåg 819 siffror långa nummer på bara femton minuter har han svårt att minnas både namn och ansikten.

Men den 32-åriga revisorn från Derby i England är i alla fall bäst i världen på att minnas, och sedan 2004 har han varit rekordhållare i minne. Och nu menar Pridmore att hans superminne inte är något han har fötts med, utan något han har byggt upp.

– Vem som helst kan göra det. Du behöver inte vara något naturligt geni - jag är definitivt inte det, säger Pridmore till BBC News.

Genom att träna upp sin hjärna har Pridmore blivit bättre på att memorera information, och nu delar han med sig av några av sina träningstips.

– Tänk i bilder, för hjärnan minns bilder bättre än något annat, råder mästaren alla som vill lära sig minnas lika bra som han.

Se en intervju med Ben Pridmore!

Skrivet av: