Hjärnans form speglar din karaktär

I framtiden kan forskare scanna barns hjärnor och beskåda deras kommande personlighet.


Hjärnans form är starkt kopplad till personligheten, visar ny forskning som refereras av Daily Mail. Upptäckten väcker den häpnadsväckande möjligheten att förutspå spädbarns framtida personlighet genom att analysera utformningen av deras hjärna.

I undersökningen som gjorts har skillnaderna mellan 85 människors hjärnor analyserats. Forskarna fann att större eller mindre mängd vävnader i vissa områden av hjärnan är knutna till specifika personlighetsdrag. De fyra viktigaste persontyperna klassificeras av psykiatriker som "spänningssökare", "konflikträdd", "belöningsberoende" och "envis".

– Spänningssökare hade ett område i hjärnan ovanför ögat som var större än hos andra människor, enligt professor Annalena Venneri vid universitetet i Hull.

Spänningssökare skulle kunna handla impulsivt medan konflikträdda vanligtvis var pessimistiska och blyga.

De som var hårt arbetande ingick i gruppen "envisa" medan en spelberoende person skulle kunna tillhöra kategorin "belöningsberoende". Belöningsberoende människor hade betydligt mindre vävnad i fronto-striatum delen av hjärnan. Skador på fronto-striatum är ofta kopplade till autism.

– Människor med konflikträdda personligheter hade betydligt mindre volymer av vävnaden i regioner av hjärnan som kallas orbito-Frontyta, säger professor Annalena Venneri.

Forskningen visar att barn föds som vissa persontyper och även att hjärnan utvecklas olika beroende på vilken typ av person som de fötts som.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!