Rädd för att växa upp - svälter sig själv

Vikki Hensley väger mindre än 38 kilo för att kunna behålla kroppen som den såg ut när hon var tolv.


Brittiska Vikki Hensleys rädsla för att växa upp var för stark. Hon bestämde sig för att aldrig komma in i puberteten. Därför utvecklade tolvåringen en kraftig anorexi vid tidig ålder som hon i elva år hållt fast vid, allt för att aldrig utveckla bröst, få mens eller kurvor, skriver The Daily Mail.

Därför väger nu 23-åriga Vikki Hensley endast 38 kilo. Hon slutade växa på längden vid 158 centimeter.

Beslutet att börja svälta sig för att stoppa kroppen från att växa tog sin form i skolan, där Vikki blev retad för att vara en plugghäst:

– Jag kom på att ifall jag såg mer klen och bräcklig ut skulle det avskräcka mobbarna. Även lärarna tog till sig mitt utseende som ett ömtåligt barn. De behandlade mig mer sympatiskt och gav mig mer uppmärksamhet.

Vägde under 30 kilo

När Vikki var 17 år föll vikten ned till under 30 kilo. Då räddades hon till livet av läkare genom att sondmatas via en tub i näsan. Men Vikki Hensley vill inte dö, hon är fast övertygad om att klara universitet och ta en examen i biomedicinsk forskning vid King's College i London. I dag äter hon knappa tusen kalorier om dagen, en normalviktig kvinna behöver mer än dubbelt så många.

– Att se yngre ut och att ha en barnkropp ger mig en konstig tilfredställelse. Jag vill inte ha kurvor eftersom jag inte skulle känna mig bekväm med att attrahera män och att få deras uppmärksamhet. Jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle kännas att vara en kurvig kvinna.

Medan Vikki väljer att fortsätta sin diet berättar Deanne Jade, en psykolog vid centret för ätstörningar i Storbritannien, att antalet ätstörda kvinnor ökar:

– Kvinnor, och speciellt yngre kvinnor, känner sig i dag så pressade till att skaffa sig den perfekta kroppen att vi ser en ny trendökning i antalet ätstörningar. De kallas "high functioning anorexics". Kvinnor som är pinnsmala men som klarar av att göra vardagliga sysslor.

Någon annan som just nu är så sjuk och smal att hon måste matas med en sond genom näsan är Allegra Versace, dotter till designermamman Donatella. Läs mer här och här.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.