Åttaårig flicka svalt sig till döds

Vägrade äta efter att ha fått alla sina mjölktänder utdragna.


Sophie Weller, 8 år, hade en utpräglad rädsla för tandläkare. Så pass att den lilla flickan fick sövas ner när hon skulle dra ut en mjölktand. När hon några timmar senare vaknade upp hade hon blod rinnande från munnen. Tandläkarna hade dragit ut alla Sophie Wellers mjölktänder. Utan att rådgöra med föräldrarna innan.

Sophie Wellers mamma, Janet, uppger att flickans rädsla för tandläkare utvecklades sedan hennes tunga skadats vid ett tidigare ingrepp. För att slippa återvända slutade flickan äta när hennes mjölktänder började lossna. Men efter att en bit godis fått en av mjölktänderna att tappa grepp lyckades föräldrarna övertala henne att följa med till tandläkaren.

23 kilo

Efter ingreppet matades flickan med sondmat under en period av åtta dagar, varpå hon skrevs ut med ett recept på näringsdrycker, uppger The Sun.

Efter att flickan gradvis försvagats till den grad att hon inte längre kunde gå återvände Janet med henne till sjukhuset. Där vägrade läkarna ta emot henne och hänvisade i stället familjen till en barnpsykolog. Fyra dagar senare avled flickan till följd av undernäring. Hon vägde då 23 kilo.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

2 timmar sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.