Vem vill svensken ha till snapsen?

Petra Mede och Mikael Nyqvist önskas till "den bleka dödens dryck".


Ända sedan 1700-talet har det snapsats i Sverige. Det vanligaste är att supen intas till maten. Och att det blir fler än en.

Till en början fanns bara helan och halvan - första gången fylldes glaset till bredden och andra gången till hälften. Men för en del retade det endast aptiten – under åren har inte mindre än ytterligare 21 ursäkter att fylla på glaset tillkommit.

Det är inget snack om saken – svenskarna älskar sin snaps. Arcus har genomfört en undersökning bland över 1000 svenskar om vem vi helst dricker påsksnaps med. Undersökningen visar att nära en tredjedel av de tillfrågade männen helst tar sin påsksnaps tillsammans med komikern Petra Mede. Bland de tillfrågade kvinnorna hamnade partyprissen och skådisen Mikael Nyqvist i toppen med 36 procent.

Westling och Rosing - inget till snapsen

Kronprinsessan Victoria får däremot ha sin Daniel Westling i fred från de törstiga - Daniel Westling och Linda Rosing var nämligen de minst lockande alternativen att dela sin snaps med under en påskmiddag.

I Sverige är snapsen den högtidligaste formen av festmarkörer. Bara två procent av svenskarna kan tänka sig att dricka snaps till vardags medan över hälften gärna gör det vid påsk och hela 75 procent vid midsommar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!