Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk ombord vid kapningsförsök

Nyheter | 26/04/2009 06:51

Svensken skickade sms till sin son i Sverige.

Ett italienskt kryssningsfartyg attackerades av pirater utanför Somalias kust sent på lördagen men lyckades undkomma utan att någon kom till skada. En svensk man fanns med ombord.

Det bekräftar Petra Hansson på UD:s presstjänst.

–Fartyget Melody undkom sex pirater, beväpnade med kalasjnikov, i en mindre snabbgående båt efter att säkerhetsmän ombord på kryssningsfartyget besvarat eldgivningen, berättade kaptenen Ciro Pinto för den italienska nyhetsbyrån Ansa.

Fartyget var då på väg mot hamnstaden Aqaba i Jordanien.

Kapningsförsöket inträffade klockan 20.35, svensk tid, när det italienska rederiet MSC Crocieres flaggskepp Melody var på väg tillbaka till Italien efter vintersäsongens kryssning. Ombord fanns 991 passagerare och 536 besättningsmän.

Attacker mot den kommersiella sjöfarten är betydligt vanligare än mot kryssningsfartyg i de piratdrabbade vattnen utanför Somalia.

Svensken som befann sig ombord skickade sms till sin son i Sverige som i sin tur kontaktade UD.

Enligt sonen hade fadern gått ombord på Melody i Kapstaden och var på väg till Genua i Italien när piraterna hann upp kryssningsfartyget norr om Seychellerna.

Skrivet av: