Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ahmadinejad sviken av Obama

- 26/04/2009, 19:46 -

Irans president får inga svar på sina desperata meddelanden.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad är besviken på presidentkollegan Barack Obama. Efter att Obama skickat ett videomeddelande till den iranska nationen tidigare i år, där han efterlyser samförstånd, svarade Ahmadinejad med ett eget meddelande som han skickade. Det har däremot Vita huset totalignorerat.

Gesten kan vara ett första tecken på att Obamas uttryckta vilja att samarbeta över block- och nationsgränser mer handlar om "the optics" och verklighetsbilder än genuin vilja.

– Jag skickade ett gratulationsmeddelande till Obama. Det här var ett stort beslut eftersom det iranska folket är väldigt bestört över tidigare amerikanska regeringars agerande. Och jag kritiserades här hemma i Iran. Likväl gjorde jag det. Jag har ännu inte fått ett svar, sa Ahmadinejad i en teveintervju i ABC:s This Week, enligt The Huffington Post.

Ahmadinejad återkom ständigt till sitt missnöje med att Obama inte uppfyllt förväntningarna.

– Irans och USA:s relationer är beroende av de beslut som den amerikanska regeringen fattar. Obama skickar oss meddelanden om vänskap men i den senaste kommunikén från de fem plus en syns något annat. Så det där är en dubbel linje. Jag har själv skickat ett meddelande till Obama. Vi välkomnar förändring, vi ber till den allsmäktige för det. Och vi kommer att hjälpa till för att det blir verkligt, säger Ahmadinejad i intervjun, enligt The Huffington Post.

Se intervjun med Ahmadinejad.

Skrivet av: