Stockholm

Thaksins svåger premiärminister

Thailands parlament har valt den avsatte Thaksin Shinawatras svåger Somchai Wongsawat till efterträdare åt den avskedade premiärministern Samak Sundaravej. Somchai fick stor majoritet i omröstningen i morse. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Thailands parlament har valt den avsatte Thaksin Shinawatras svåger Somchai Wongsawat till efterträdare åt den avskedade premiärministern Samak Sundaravej - som i sin tur har betraktats som Thaksins marionett.

Somchai fick en stor majoritet i omröstningen på onsdagen. Kung Bhumibol ska dock godkänna valet, något som kan dra ut på tiden i flera dagar.

Den nyvalde premiärministern är gift med en syster till den korruptionsåtalade Thaksin.

Domen mot Thaksin, avsatt som premiärminister i en militärkupp 2006, har skjutits upp till den 21 oktober, meddelade en domstol på onsdagen enligt nyhetsbyrån Reuters. Han åtalades i sin frånvaro tillsammans med hustrun Potjaman Shinawatra. Paret, som lever i exil i London, nekar till att ha begått något brottsligt.

Den förra premiärministern Samak, en partikamrat till Thaksin, blev fråntagen sitt uppdrag av en domstol nyligen, sedan han olagligt tagit betalt för att uppträda som kock i tv. Många i oppositionen har betraktat Samak som en bulvan på premiärministerposten för Thaksin.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.