Lördag 23 Okt
Stockholm

Fängelse för Sundaravej

Nu riskerar den avsatte premiärministern Samak Sundaravej fängelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En appellationsdomstol i Thailand fastställde på torsdagen en dom på två års fängelse för den nyligen avsatte premiärministern Samak Sundaravej.

Han har dömts för förtal av den tidigare biträdande guvernören i Bangkok, Samart Rachapolrasit, i två tv-program 2006. Samak kan överklaga domen på nytt, men då krävs prövningstillstånd av riksåklagaren eller Högsta domstolen.

Samak tvingades avgå från premiärministerposten sedan en annan domstol funnit honom skyldig till att i strid med lagen ha tagit emot ersättning för att ha medverkat i ett matlagningsprogram på tv. Men det var det tidigare förtalsmålet som var en avgörande faktor för partikamrater som bad honom att inte kandidera till premiärministerposten på nytt.

Samak är fortfarande medlem av parlamentet och kan därför slippa fängelse åtminstone till november, då representanthusets session avslutas. Under sin korta regeringstid utsattes för intensiva attacker därför att han ansågs vara marionett till den störtade premiärministern Thaksin Shinawatra.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela