bin Laden leder inte längre al-Qaida

Men att tillfångata honom skulle sätta al-Qaida ur spel.


Osama bin Laden tros inte längre leda al-Qaida, enligt analytiker på CIA. Men att fångata bin Laden skulle trots det påverka al Qaeda, säger CIAa chef Michael Hayden.

–Det finns inget större hot mot USA än al-Qaida och liknande organisationer, sa Hayden i ett tal till Los Angeles World Affairs Council på tisdagen.

–Andra prioriteter inom den ameriknaska underrättelsetjänsten är kärnvapenfrågan, speciellt i länder som Iran, Nordkorea och mer nyligen Syrien. Den störtsa utmaningen ligger i att undersöka vilka länder som sysslar med hemlig kärnvapenutveckling, säger Hayden. Och pekar på att tillgången på avancerad teknologi inte är exklusivt bara för västländer.

Om han därmed menar att kärnvapen skulle vara säkrare i västerländska och amerikanska händer, än i "ovästerländska" händer, får var och en tolka själv.

Sju år efter attacken i New York och Washington den elfte september är Osama bin Laden och hans andreman Ayman al-Zawahiri fortfarande på fri fot, rapporterar CNN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Malmö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Davidshallsgatan", skriver polisen på sin hemsida.

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

1 timme sedan
Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

1 timme sedan
Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.