Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

FN-tribunal friar generaler

Nyheter | 29/04/2009 17:01

FN:s specialdomstol har gett order om att fyra prosyriska generaler ska friges.

FN:s specialdomstol för mordet på förre libanesiske premiärministern Rafiq al-Hariri friade på onsdagen fyra prosyriska generaler som anklagats för delaktighet i mordet.

Specialdomstolen med säte i Haag fällde utslaget sedan åklagaren Daniel Bellamare anhöll om att de fyra skulle friges.

Libanons justitieminister sade enligt AFP att man ska följa FN-domstolens beslut och släppa generalerna som tillhört säkerhetstjänsten. De har suttit fängslade utan åtal eller rättegång i nästan fyra år.

Därmed har samtliga misstänkta i mordet på Hariri frigetts, eftersom ytterligare tre män släpptes mot borgen i februari. FN-tribunalen, som inledde sitt arbete i mars, har därmed ingen huvudmisstänkt i dådet som skakade Libanon.

Förre premiärminister al-Hariri och ytterligare 22 personer mördades av en bilbomb i februari 2005. Hariri var mycket kritisk mot Syriens dominans över Libanon.

Syrien förnekade inblandning i mordet, men internationella påtryckningar tvingade landet att lämna Libanon efter 29 års militär närvaro där.

Skrivet av: