Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

FN: Alarmerande i Gaza

Nyheter | 01/05/2009 08:47

Det humanitär läget i Gazaremsan är alarmerande.

Det humanitär läget i Gazaremsan är alarmerande, rapporterar FN:s generalsekreterare Ban Ki Moons personliga sändebud.

– Det är omöjligt att uppfylla de humanitära behoven och inleda återuppbyggnad så länge det inte är tillåtet att föra in bränsle, pengar och byggnadsmaterial för att reparera förstörda bostäder, skolor, sjukhus och viktig infrastruktur, förklarade sändebudet Robert Serry i torsdags.

Serry har inte kunna se några framsteg de senaste månaderna. De tiotusentals palestinier som fick sina bostäder sönderbombade av Israels angrepp i januari saknar fortfarande tak över huvudet inför den annalkande heta sommaren.

Bristen på framsteg när det gäller problem som palestinsk försoning, öppnande av gränsövergångar, säkrande av gränser och fångutväxling gör att hotet om nytt våld består, sade Serry.

Medan Israel vägrar öppna områdets gränsövergångar öppnar palestinierna hundratals tunnlar under gränsen till Egypten. Israelerna bombade tunnlarna under kriget och har bombat dem gång på gång sedan dess, men tunnlarna har snart öppnats snart igen.

Skrivet av: