Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Terrornätverk inringat i Tripoli

- 12/10/2008, 20:24 -

Medlemmar i ett nätverk som tros ligga bakom dödsbringande bombattentat i Tripoli har gripits. (TT)

Medlemmar i ett nätverk som misstänks ligga bakom de dödsbringande bombattackerna i Tripoli greps på söndagen, uppgav den libanesiska armén.

– Flera medlemmar av en terroristcell som varit inblandad i den senaste tidens explosioner i Tripoli har gripits, hette det i ett arméuttalande som återgavs av nyhetsbyrån NNA.

Hur många personer det rörde sig om nämndes inte.

Fyra soldater och tre civila dödades när en explosion slet sönder en militärbuss i hamnstaden den 29 september. En liknande attack i mitten av augusti krävde 14 människors liv, däribland nio soldater och ett barn.

Under razzian som ledde till gripandena hittades ytterligare ett bälte med sprängmedel som skulle användas vid ett kommande attentat.Det uppgav armén.

Spaningar har inletts efter en ledande cellmedlem vid namn Abd al-Ghani Ali Jawhar.

Tripoli har sedan maj även skakats av blodiga uppgörelser mellan sunnimuslimska anhängare till regeringen och Syrienstödda alawiter.

Förra året krävde arméns 15 veckor långa krig mot den al-Qaida-inspirerade milisen Fatah al-Islam i ett palestinskt flyktingläger utanför Tripoli 400 människoliv.

Skrivet av: