Libanon: Två gripna "Israelspioner"

Den libanesiska armén säger sig ha gripit två israeliska spioner.


Två personer som anklagas för att vara israeliska spioner har arresterats i Libanon, enligt ett arméuttalande i dag, lördag. De misstänkta, som hålls av den libanesiska underrättelsetjänsten, sägs ha haft tillgång till sofistikerad kamerautrustning och kommunikationsverktyg.

– De har erkänt att de samlat information om tjänstemän i politiska partier och bevakat partiföreträdare för denna fiendes räkning, skriver armén i sitt uttalande och tillägger att de två personerna anhölls i fredags.

Ingenting är i nuläget känt om de anhållnas nationalitet, men enligt libanesiska myndigheter tillhör de ett "terrorism- och spionnätverk som samarbetar med den israeliska fienden".

En arméföreträdare avstod från vidare kommentarer med hänvisning till rikets säkerhet och pågående utredning.

De anhållna greps i östra Libanon där den shiitiska Hizbollahrörelsen är stark.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.

Thedéen: Lågkonjunkturen mildare än befarat

Riksbankschefen Erik Thedéen konstaterar att inflationen gått i rätt riktning och att den är "betydligt lägre" än Riksbankens prognos. "Det bäddar för att köpkraften kan komma tillbaka", säger han i ett tal enligt ett pressmeddelande.

Strul för Systembolaget – risk för tomma hyllor

Planerar du att dricka något i helgen? Då får du skynda dig till Systembolaget. En stor del av systembolagets drycker kan ta slut innan helgen.