Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nordkoreansk robot framme vid ramp

- 01/06/2009, 06:34 -

En långdistansrobot som Nordkorea transporterat genom landet är framme vid målet.

Den långdistansrobot som Nordkorea transporterat genom landet har anlänt till en avskjutningsramp i nordväst, uppger sydkoreanska tidningar. Enligt sydkoreanerna planerar grannlandet en provskjutning.

Ett tåg förde roboten från en fabrik nära Pyongyang till Dongchang-Ro i nordvästra delen av Cheolsan-provinsen under helgen, skrev tidningen Joong Ang på måndagen och hänvisade till en underrättelsekälla.

Tidningen Dong-A innehöll samma uppgifter.

Sydkorea har spänt följt de nordkoreanska aktiviteterna sedan Pyongyang i förra veckan genomförde ett kärnvapenprov, sköt iväg ett antal kortdistansrobotar och hotade med militära angrepp på Sydkorea.

Den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap uppgav i lördags att Nordkorea förberedde sig för att skjuta av en långdistansrobot, som kunde vara en modifierad version av en Taepodong-2, som tetstades 2006 och i april och som teoretiskt ska kunna nå så lång som till Alaska.

Skrivet av: