Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

16 gripna för våldtäktsfilm

Nyheter | 01/06/2009 08:03

Mer än 9 000 gånger har den laddats ner. Våldtäktsfilmen som dokumenterar de vidriga övergreppen mot en åttaårig flicka.

QUEENSLAND, AUSTRALIEN -- Australisk polis har gripit 16 personer som laddat ned en film som visar en våldtäkt på en åttaårig flicka.

Filmen tros vara inspelad i Ryssland, även om varken flickan eller våldtäktsmannen ännu har kunnat identifieras. Den australiska polisen tipsades inför gripandet av tyska kollegor, som identifierat fler än 9 000 misstänkta nedladdningar av filmen över hela världen.

– Det är en väldigt skakande video. Vi räknar med fler anklagelser de närmaste veckorna, säger den ansvarige polismannen i Australien, Neil Gaughan enligt News.com.

Polisen tror sig ha goda chanser att kunna spåra fler av de personer som aktivt tittat på filmen.

– När de verkligen har laddat ned den här filmen så har de lämnat sina "digitala fingerprov", som ligger kvar på internet så att myndigheterna kan spåra dem. Budskapet är ganska uppenbart: om de inte har gripits ännu så kommer polisen runt om i världen i något skede att göra det, säger Gaughan.

Bland de hittills gripna finns enligt australisk polis allt från direktörer till bensinmacksanställda.

Skrivet av: