Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Våldtäktsliga avslöjad i Södertälje

- 09/04/2009, 16:30 -

Sju unga män misstänks för en serie allvarliga gruppvåldtäkter i Södertälje.

Sju unga män misstänks för en serie allvarliga gruppvåldtäkter av flickor i Södertälje. Fyra av dem ställdes inför rätta i dag.

– Jag har väckt åtal mot sex personer i två ärenden om grov våldtäkt och barnvåldtäkt och utreder ett tredje som det fortfarande råder förundersökningssekretess kring, säger kammaråklagare Marie-Louise Pettersson till LT.

Polisen kunde för en tid sedan avslöja männen som tros ingå ett nätverk med flera mindre grupper män som i Södertälje systematiskt våldtar unga kvinnor och flickor.

Kvinna drogs in i bil

Sju män mellan 19 och 23 år gamla sitter häktade misstänkta för att i grupp ha våldtagit fyra flickor. Sex av dem har åtalats och fyra av dem ställdes inför Södertälje tingsrätt på torsdagen misstänkta för bland annat grov våldtäkt i ett av de fyra fallen.

Flickorna har, enligt Länstidningen Södertälje, berättat om att männen turats om att våldta dem medan de andra hållit fast dem.

– Vi misstänker på goda grunder att flera kvinnor blivit våldtagna och ber dem kontakta oss, säger Kia Samrell, informationsansvarig vid Södertäljepolisen till TT.

Våldtogs på camping

Allt började med att en ung kvinna i februari anmälde att hon blivit våldtagen av fyra män i en lägenhet i Hovsjö.

Tack vare DNA-spår och uppgifter från olika vittnen kunde överfallet sättas i samband med ytterligare tre ouppklarade våldtäktsfall i Södertälje.

Ett av fallen gäller en kvinna som i början av februari trodde att hon skulle få skjuts hem men i stället kördes till en camping och där våldtogs av flera män.

I mars förra året drogs en ung kvinna in i en bil i Lina och våldtogs av fem män. I det fjärde fallet som skedde i november 2007 blev en 12-årig flicka våldtagen av tre män på en vind i stadsdelen Ronna.

Alla sju häktade har inte varit delaktiga i samtliga övergrepp.

– Männen är med i olika konstellationer som går in i varandra, förklarar Kia Samrell.

Skrivet av: