Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Troligen sex danskar på olycksplanet

Nyheter | 01/06/2009 17:22

Ombord på olycksplanet fanns 228 personer, varav sex troligen är danskar.

Kaptenen rapporterade om stark turbulens, sedan kom ett meddelande om en elektrisk kortslutning till flygledningen innan Air France-planet med 228 personer ombord försvann från radarn.

– Hoppet är ute, säger en flygplatskälla.

Planet, som var på väg från Rio de Janeiro till Paris, försvann från radarn utanför Brasilien efter drygt fyra timmars flygning.

Bland passagerarna fanns 126 män, 82 kvinnor och 8 barn - varav ett spädbarn. Besättningen utgjordes av 12 personer, meddelar Air France.

Nationaliteterna angavs inte, men danska UD uppger att sammanlagt sex danskar saknas och tros ha varit med på planet, enligt danska TV2. Det rör sig om fyra kvinnor, en man och ett barn.

Den italienska nyhetsbyrån Ansa uppger att minst fem av passagerarna var italienare. Bland övriga passagerare fanns enligt myndigheter och franska medieuppgifter bland annat tre marockaner och två libaneser.

Storbritanniens premiärminister Gordon Brown sade att han "befarar" att det fanns brittiska medborgare ombord.

Svenska utrikesdepartementet hade ännu tidigt på eftermiddagen inga uppgifter om att det skulle ha funnits svenskar ombord.

– Vi försöker få ut passagerarlistorna, och vi har löpande kontakt med våra ambassader i Paris och i Brasilien, säger Amelye Heinsjö på UD:s pressjour till TT.

Passagerarnas anhöriga som väntat på flygplatsen i Paris togs om hand av flygplatspersonal, rapporterar TT:s Torun Börtz från Charles de Gaulle-flygplatsen. Flighten från Rio plockades bort från ankomst-tavlan.

Enligt brasilianska flygvapnet befann sig planet "långt ute" över Atlanten när det försvann. Flygvapnet sände ut plan från en bas på ön Fernando de Noronha, 35 landmil utanför brasilianska kusten, för att spana i området.

Frankrikes flygvapen sände också ut ett spaningsplan, från en bas i Senegal.

Skrivet av: