Onsdag 28 Sep
Stockholm

Air France-planet tros ha kraschat i Atlanten

Det försvunna planet drabbat av kortslutning efter kraftig turbulens.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det brasilianska flygvapnet arbetar efter teorin om att det försvunna Air France-planet har kraschat i Atlanten, utanför den brasilianska kusten. Det befann sig nämligen "långt ute" över havet när det försvann från radarn.

Franska medier spekulerar däremot i att planet försvunnit i Atlanten, väster om Mauritanien och Västafrika.

– Vi står nog inför en jättekatastrof, säger Air France-chefen Pierre-Henri Gourgeon, enligt The Sun.

Flygbolagets ledning spekulerar i att planet träffats av blixten, trots att lokala meteorologer rapporterat om klart väder. Air France högkvarter har helt tappat hoppet om att kunna nå piloterna.

– Air France beklagar att vi fortfarande inte har några goda nyheter från Air France flyg 447. Vi delar oron med familjer passagerarnas familjer och anhöriga, säger bolagets taleskvinna Brigitte Barrand.

Flight AF 447 var på väg från Rio de Janeiro till Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris under måndagsmorgonen. 216 passagerare och 12 besättningsmän fanns ombord. Det är ännu oklart huruvida det finns några svenskar ombord. Svenska UD undersöker saken, och det kan ta tid att få fram passagerarlistor.

Strax efter klockan åtta svensk tid försvann planet från radarn. Planet har inte svarat via radioanrop, men ett meddelande skickades ut om att planet drabbats av kortslutning en kvart efter att det råkat ut för kraftig tubrulens, rapporterar Sky News.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.