Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kaptenen rapporterade om turbulens

Nyheter | 01/06/2009 14:13

Kaptenen rapporterade om turbulens. Sedan skickades meddelandet om turbulens.

Kaptenen rapporterade om stark turbulens, sedan kom ett meddelande om en elektrisk kortslutning till flygledningen innan Air France-planet med 228 personer ombord försvann från radarn.

– Hoppet är ute, säger en flygplatskälla enligt franska tidningen Le Figaro.

Planet, en Airbus A330, lyfte från Rio de Janeiro och skulle till Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris och skulle enligt en taleskvinna på flygplatsen ha landat kl 11.10 i förmiddags.

I sin sista kontakt med flygledningen rapporterade kaptenen ombord att det rådde turbulens, uppger en anonym fransk flygplatskälla enligt AFP. Enligt Air France skickade planet ett meddelande om en elektrisk kortslutning strax efter den starka turbulensen. Meddelandet kom vid kvart över fyra, svensk tid, efter drygt fyra timmars flygning, rapporterar Reuters.

Enligt det brasilianska flygvapnet befann sig planet "långt ut" över Atlanten när det försvann.

Det brasilianska flygvapnet har bekräftat att planet saknas och uppger att sökande pågår i närheten av ön Fernando de Noronha, uppger BBC. Ön ligger i Atlanten, 35 landmil utanför den brasilianska kusten, nordost om Natal. Flygplan har skickats för att spana i området.

Passagerarnas anhöriga som väntat på flygplatsen i Paris har tagits om hand av flygplatspersonal, rapporterar TT:s Torun Börtz från Charles de Gaulle-flygplatsen. Flighten från Rio har plockats bort från ankomst-tavlan.

Frankrikes inrikesminister konstaterade samtidigt, vid 13-tiden, att planets bränsle skulle ha tagit slut vid det laget.

President Nicolas Sarkozy har uttryckt sin "stora oro" och beordrat regeringen och berörda myndigheter att "göra allt för att spåra flygplanet och så fort som möjligt få klarhet i omständigheterna kring dess försvinnande" skriver Point.

Skrivet av: