Bekräftat: Minst en svensk på olycksplanet

Ombord fanns 228 personer. Air France har bekräftat att en av dessa är svensk.


Kaptenen rapporterade om stark turbulens, sedan kom ett meddelande om en elektrisk kortslutning till flygledningen innan Air France-planet med 228 personer ombord försvann från radarn.

Air France har bekräftat på sin hemsida att en av dessa är svensk. Samtidigt skriver Aftonbladet att pressrådet vid ambassaden i Paris nu bekräftat att det fanns två svenska kvinnor och ett barn ombord på planet.

Bland passagerarna fanns 126 män, 82 kvinnor och 8 barn - varav ett spädbarn. Besättningen utgjordes av 12 personer, meddelar Air France.

I övrigt var ett 80-tal av passagerarna brasilianer, bland de övriga fanns fler än 70 fransmän, ett tjugotal tyskar, en islänning, troligen en dansk och tre norrmän.

Försvann från radarn

Planet, som var på väg från Rio de Janeiro till Paris, försvann från radarn utanför Brasilien efter drygt fyra timmars flygning.

Uppgiften om hur många danska medborgare som saknas är också fortfarande osäker. Danska medier rapporterar att det är tre och inte sex danskar som befaras ha omkommit. Uppgiften kommer från Danmarks ambassad i Brasilien som säger att man har lokaliserat tre av de personer som förut rapporterades saknade.

Den italienska nyhetsbyrån Ansa uppger att minst fem av passagerarna var italienare. Bland övriga passagerare fanns enligt myndigheter och franska medieuppgifter också tre marockaner och två libaneser.

Storbritanniens premiärminister Gordon Brown sade att han "befarar" att det fanns brittiska medborgare ombord.

– Passagerarnas anhöriga som väntat på flygplatsen i Paris togs om hand av flygplatspersonal, rapporterar TT:s Torun Börtz från Charles de Gaulle-flygplatsen. Flighten från Rio plockades bort från ankomst-tavlan.

Frankrike har sänt ut spaningsplan

Enligt brasilianska flygvapnet befann sig planet "långt ute" över Atlanten när det försvann. Flygvapnet sände ut plan från en bas på ön Fernando de Noronha, 35 landmil utanför brasilianska kusten, för att spana i området.

Frankrikes flygvapen sände också ut ett spaningsplan, från en bas i Senegal.

Det spekuleras i att olycksplanet kan ha träffats av en blixt. Och att detta skulle ha orsakat olyckan. Läs mer genom att klicka här.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.