Nakenbilder ute på Berlusconis gäster

Potentiellt pinsamma nakenbilder på Berlusconis gäster i spanska pressen.


Skandal och Silvio Berlusconi går hand i hand. Nu har det hänt igen. Spanska tidningen El Pais har publicerat bilder där flera av den italienske premiärministerns gäster är nakna eller delvis nakna.

Bilderna togs vid Berlusconis lyxvilla vid havet. På två bilder kan man se premiärministern - påklädd, men de tre andra visar kvinnor som solbadar topless och en helt naken man vid en pool.

Berlusconi lyckades först stoppa publiceringen, men bilderna dök ändå upp i dag i El Pais med rubriken "Bilderna som Berlusconi stoppade". Själv är premiärministern lugnet själv - som vanligt.

– Har du kavaj och slips på dig när du duschar? sa 72-åringen när han fick frågan.

– Det här är människor som badar i en bubbelpool vid en privat gäststuga.

"Skandalös aggression"

En åklagare gav Berlusconi rätten att beslagta bilderna från fotografen eftersom de togs utan tillstånd från en plats utanför villan.

– De här bilderna är oskyldiga. Det finns ingen skandal men det här är en kränkning av privatlivet och en skandalös aggression, sade Berlusconi.

Bilderna släpptes mitt under ett stekhett EU-val. Som vanligt handlar ändå allt om landets premiärminister. Berlusconis privatliv har blivit en explosiv fråga inför EU-parlamentsvalet, som i Italien hålls lördag-söndag. Bland annat utreds att han ska ha använt statens flygplan till att skjutsa gäster till villan på Sardinien.

Nakenskandalen har också ställt Italiens internationella relationer på spel. Italienska pressuppgifter talar om att Tjeckiens tidigare premiärminister - och under förra halvåret ordförande för hela EU - Mirek Topolanek ska finnas på bilderna. Men detta förnekas av Topolanek, nu partiledare för borgerliga ODS, skriver Prague Monitor.

"Attack från oppositionen"

72-årige Berlusconi är dessutom indragen i en skandal beträffande sin vänskap med den nyligen 18 år fyllda Noemi Letizia, som vill bli modell. Relationen ledde till att hans fru begärde skilsmässa och orsakade en mindre kris i regeringen och en stor attack från oppositionen.

Berlusconi förnekar att han skulle ha en sexuell relation med Letizia. Tonåringen ska också ha vistats i lyxvillan.

En sak står klart efter den senaste skandalen - det är inte sista gången Berlusconi och skandal nämns i samma mening.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.