Måndag 15 Aug
Stockholm

Nakenbilder ute på Berlusconis gäster

Potentiellt pinsamma nakenbilder på Berlusconis gäster i spanska pressen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Skandal och Silvio Berlusconi går hand i hand. Nu har det hänt igen. Spanska tidningen El Pais har publicerat bilder där flera av den italienske premiärministerns gäster är nakna eller delvis nakna.

Bilderna togs vid Berlusconis lyxvilla vid havet. På två bilder kan man se premiärministern - påklädd, men de tre andra visar kvinnor som solbadar topless och en helt naken man vid en pool.

Berlusconi lyckades först stoppa publiceringen, men bilderna dök ändå upp i dag i El Pais med rubriken "Bilderna som Berlusconi stoppade". Själv är premiärministern lugnet själv - som vanligt.

– Har du kavaj och slips på dig när du duschar? sa 72-åringen när han fick frågan.

– Det här är människor som badar i en bubbelpool vid en privat gäststuga.

"Skandalös aggression"

En åklagare gav Berlusconi rätten att beslagta bilderna från fotografen eftersom de togs utan tillstånd från en plats utanför villan.

– De här bilderna är oskyldiga. Det finns ingen skandal men det här är en kränkning av privatlivet och en skandalös aggression, sade Berlusconi.

Bilderna släpptes mitt under ett stekhett EU-val. Som vanligt handlar ändå allt om landets premiärminister. Berlusconis privatliv har blivit en explosiv fråga inför EU-parlamentsvalet, som i Italien hålls lördag-söndag. Bland annat utreds att han ska ha använt statens flygplan till att skjutsa gäster till villan på Sardinien.

Nakenskandalen har också ställt Italiens internationella relationer på spel. Italienska pressuppgifter talar om att Tjeckiens tidigare premiärminister - och under förra halvåret ordförande för hela EU - Mirek Topolanek ska finnas på bilderna. Men detta förnekas av Topolanek, nu partiledare för borgerliga ODS, skriver Prague Monitor.

"Attack från oppositionen"

72-årige Berlusconi är dessutom indragen i en skandal beträffande sin vänskap med den nyligen 18 år fyllda Noemi Letizia, som vill bli modell. Relationen ledde till att hans fru begärde skilsmässa och orsakade en mindre kris i regeringen och en stor attack från oppositionen.

Berlusconi förnekar att han skulle ha en sexuell relation med Letizia. Tonåringen ska också ha vistats i lyxvillan.

En sak står klart efter den senaste skandalen - det är inte sista gången Berlusconi och skandal nämns i samma mening.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Apkoppor på nedgång i Storbritannien

Tysk irritation ökar efter fiskdöd i Oder

Publicerades: 1 timme sedan

Så vill KD stötta elkunder i vinter

Publicerades: 1 timme sedan

Sista franska soldaterna har lämnat Mali

Publicerades: 1 timme sedan

Dömd för Husummord överklagar

Publicerades: 1 timme sedan

Pfizers vd har fått covid

Publicerades: 2 timmar sedan

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.