Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bush efterlyser globalt krismöte

Nyheter | 18/10/2008 20:30

Medan den ekonomiska krisen skakar om världen planeras ett toppmöte mellan världsledarna för att förebygga finanskriser i framtiden.

George Bush träffade på lördagen Frankrikes president Nicolas Sarkozy och EU:s ordförande Jose Manuel Barroso vid Camp David för att diskutera den ekonomiska världskrisen. Bushadministrationen föreslog ett globalt toppmöte för att diskutera framtidens ekonomiska situation. FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon föreslog att ett kommande, globalt toppmöte ska hållas i FN:s högkvarter i New York i början av december.

Sarkozy och Barroso befann sig i Quebec för samtal mellan EU och Kanada på fredagen. Efter mötet med Kanadas premiärminister Stephen Harper, efterlyste ledarna ett internationell toppmöte i slutet av året för att se över den ekonomiska situationen i världen. Bushadministrationen vill nå både utvecklingsländer och industriländer för att vidta förebyggande åtgärder, rapporterar Sveriges Radio.

– Den amerikanska regeringen agerar och vi kommer att arbeta för att lösa den ekonomiska krisen och återfå stabilitet på våra marknader, sa USA:s president George Bush på fredagen, enligt CNN.

Skrivet av: