Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bush efterlyser globalt krismöte

- 18/10/2008, 20:30 -

Medan den ekonomiska krisen skakar om världen planeras ett toppmöte mellan världsledarna för att förebygga finanskriser i framtiden.

George Bush träffade på lördagen Frankrikes president Nicolas Sarkozy och EU:s ordförande Jose Manuel Barroso vid Camp David för att diskutera den ekonomiska världskrisen. Bushadministrationen föreslog ett globalt toppmöte för att diskutera framtidens ekonomiska situation. FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon föreslog att ett kommande, globalt toppmöte ska hållas i FN:s högkvarter i New York i början av december.

Sarkozy och Barroso befann sig i Quebec för samtal mellan EU och Kanada på fredagen. Efter mötet med Kanadas premiärminister Stephen Harper, efterlyste ledarna ett internationell toppmöte i slutet av året för att se över den ekonomiska situationen i världen. Bushadministrationen vill nå både utvecklingsländer och industriländer för att vidta förebyggande åtgärder, rapporterar Sveriges Radio.

– Den amerikanska regeringen agerar och vi kommer att arbeta för att lösa den ekonomiska krisen och återfå stabilitet på våra marknader, sa USA:s president George Bush på fredagen, enligt CNN.

Skrivet av: