Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sextioåring tände eld på sig själv

Nyheter | 19/10/2008 01:20

Vilda protester i Le Mans mot EU:s migrationspolitik. (TT)

Flera tusen demonstranter intog på lördagen den franska huvudstadens gator i protest mot de nya riktlinjer för migration som EU-ledarna enades om i torsdags.

Ledarna kom bland annat överens om nya principer för hur de ska hantera migration och olaglig invandring. Gränskontrollerna ska bli effektivare och flyktingar blir i större utsträckning tvungna att ansöka om asyl redan innan de kommit in i EU.

Demonstranterna vecklade ut banderoller med budskap som "Broar, inte murar" och "Vi är alla invandrarbarn". I staden Le Mans i centrala Frankrike tände en sextioårig kvinna eld på sig själv i protest mot myndigheternas hot om utvisa hennes partner till Armenien.

Demonstrationerna anordnades av omkring 300 icke-statliga organisationer, NGO, som befarade att den nya migrationspolitiken skulle "förvandla Europa till en fästning".

Skrivet av: