Bush ringer runt om krisen

- 07/10/2008, 19:16 -

George W Bush ringer runt till sina G8-kolleger för att diskutera finanskrisen.

(TT)USA:s president George W Bush ringde på tisdagen runt till flera av sina G8-kolleger för att diskutera den galopperande finanskrisen.

– Presidenten diskuterar de olika åtgärder som USA vidtar för att få stabilitet i marknaderna, liksom vikten av att alla länder arbetar tillsammans för att koordinera . . . lösningar på problemen som vi alla står inför, sade taleskvinnan Dana Perino i Washington.

Enligt Perino har Bush ingenting emot idén som Frankrike, Italien, Storbritannien och Tyskland kläckte i helgen, om ett extra toppmöte inom stormaktsgruppen G8. Men han tycker att man i nuläget ska fokusera på det sedan tidigare inplanerade mötet med finansministrar från G8 i Washington kommande helg.

Bush pratade med bland andra Storbritanniens premiärminister Gordon Brown, som på tisdagskvällen kallade sin centralbankschef Mervyn King, finansminister Alistair Darling och finansinspektionschefen Jonathan Adair Turner till möte i London. Enligt Browns stab skulle man på mötet diskutera nya åtgärder för att stabilisera finanssystemet.

Skrivet av: