Onsdag 8 Dec
Stockholm

Man raggade upp 11-årig flicka på nätet

Fältassistent varnar: Grooming är vanligare än föräldrarna tror.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En 18-årig man på Södermalm i Stockholm raggade upp en 11-årig tjej på nätet. Nu är han dömd för sexuellt utnyttjande av barn.

Anna Holgersson, fältassistent på Söder, är orolig för att många vuxna inte tar riskerna på allvar.

- Jag tror att fler blir kontaktade än vuxna tror.

18-åringen tog kontakt med den 11-åriga tjejen i ett chattrum. Det var inledningen på ett långt förhållande av sexuell natur. Mellan en ung vuxen och en flicka som i allra högsta grad fortfarande var ett barn.

Som 12-åring hade hon för första gången kommit hem till honom för att ha sex. Som 13-åring hade de sex på toaletten på en biograf.

Mannen uppger i polisförhör att han ljugit för sin mamma om förhållandet. Han ska ha hävdat att flickan var 15 år gammal.

Anna Holgersson, fältassistent på Södermalm i Stockholm, tror att sexuella kontakter mellan vuxna "groomare" - nätpedofiler - och barn är vanligare än vad många föräldrar tror.

- Jag har hört många gånger att en snuskig gubbe har tagit kontakt, säger hon till tidningen Mitt i Södermalm.

Nätpedofilerna tar systematiskt kontakt med så många som möjligt i rätt ålder. Kontaktförsöken sker slumpmässigt och kan drabba vem som helst. Det har alltså inget att göra med att barnen har "utmanande" kläder på profilbilderna.

- Är man ute på Lunarstorm eller Playahead, som de flesta yngre använder, så kan vem som helst gå in och prata med dem. Det är inte som på Facebook och MSN där det bara är de som man själv tackat ja till som har tillträde, säger Anna Holgersson till Mitt i Södermalm.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela